Allereerst moet je er voor zorgen dat je OF een rank koopt van Goud en hoger, OF een Minetopia toegang. Beiden zijn te verkrijgen via http://shop.dusdavidgames.nl

Nadat je een Buycraft bevestigingsmail hebt gehad, wacht nog even 30 minuten om er zeker van te zijn dat de toegang is geactiveerd.

Na de 30 minuten:

Start MInecraft (1.9, 1.10 of 1.11):

Kies voor multiplayer

Klik op Add server:

Voer als servernaam play.dusdavidgames.nl in en klik done:

De server staat nu in de lijst. Klik op de knop:

Je komt nu in de lobby terecht. Selecteer in jouw hotbar de redstone torch en gebruik rechtermuisknop om de join-interface te openen.

Druk op het onderdeel "DDG". Dit opent een nieuw menu waar onder andere Minetopia staat (Het grasblokje). Klik op het grasblokje om naar Minetopia te gaan. Zodra je dit hebt gedaan wordt je in de wachtrij gezet. In beeld zie je hoeveel wachtenden er voor je zijn. Blijf even in de lobby, over het algemeen ben je binnen 1 a 2 minuten binnen.