Wanneer je een wat oudere of slechtere pc of laptop hebt, kan het voorkomen dat Minecraft crashed bij het laden van de texture pack. Om dit te voorkomen kun je Minetopia spelen zonder de texture pack. Daarbij zie je bepaalde elementen helaas niet, zoals auto's, maar je kunt er in ieder geval in!

In de serverlijst, zorg er voor dat je de DDG server hebt geselecteerd. Vervolgens pas je de instellingen aan met de knop Edit:

In het nieuwe scherm wat verschijnt zet je de Server Resource Packs op Disabled:

Klik vervolgens op Done en vervolgens kun je er in. Crashed Minecraft nu nog steeds, zorg er dan voor dat jouw Laptop of PC virusvrij is, de laatste Java update heeft en download eventueel Minecraft opnieuw. Lukt het dan nog steeds niet? Vraag dan even of iemand met verstand van computers mee kan kijken. Laat hem/haar ook even kijken naar de wifi verbinding of deze stabiel genoeg is.