Let op: Prijzen in deze guide kunnen afwijken van de prijzen die te vinden zijn op shop.dusdavidgames.nl. De prijzen op shop.dusdavidgames.nl zijn altijd leidend en aan dit document kunnen geen rechten worden verleent.


Waar kan ik de shop vinden?


Stap 1: Naar de shop gaan

Wij verkopen onze pakketten via een online shop. Die shop is te vinden op: shop.dusdavidgames.nl. Ook kan je op het forum op het kopje "Ranks en Donaties" klikken.
Als je op op "Ranks en Donaties" klikt zal je automatisch naar onze shop worden doorverwezen in een nieuw tabblad.


Stap 2: Kies jouw pakket in de shop


Als je eenmaal in de shop bent kan je bovenaan kiezen een de balk in welke categorie jij graag een donatie zou willen doen. Hieronder vind jij een overzicht van wat er per onderdeel te vinden is.
Ranks: Rank packs zijn ranks die jij kunt krijgen in de server als beloning voor jouw donatie. Alle ranks zijn te zien in de lobby d.m.v. een prefix en soms een chatkleur. Bij een rank krijg jij extraatjes zoals: diertjes in de lobby, vliegen in de lobby, een speciale prefix, een teamspeak rank, Minetopia whitelist, Kingdom whitelist en nog veel meer!


De beschikbare ranks zijn:

- Gold

- Rotjochie

- EenGameStad

- Emerald 

- Diamond

- Obsidian
Wil jij graag een van de bovenstaande ranks kopen? Klik dan hier!


Let op dat er soms speciale ranks te halen zijn, bij deze ranks kan de prijs erg verschillen met de huidige prijzen, ditzelfde geldt voor de eventuele features die die ranks hebben. Voorbeelden hiervan zijn de Legend rank, die permanent is en de BabyBoy/Girl rank die ter gelegenheid van de geboorte van Jayden Harms te halen viel. Deze worden vaak via Twitter en DusDavidGames/Craft bekend gemaakt!


Crates: Crates zijn lootcrates die je kan openen in de server lobby waaruit je leuke prijzen kan krijgen zoals XP, gratis ranks, chatkleuren en nog veel meer! Er zijn verschillende crates beschikbaar:

- Gold

- Emerald 

- Diamond

- Legend

Wil jij graag een van de bovenstaande crates kopen? Klik dan hier!


Daarnaast zijn er soms evenementen waarbij er speciale crates beschikbaar zijn. Om hiervan op de hoogte blijven raden wij aan onze twitter te volgen.


Minetopia: Minetopia is een public server, maar dit houdt niet in dat iedereen zomaar kan joinen. Je kan Minetopia joinen door een whitelist te halen in de shop. Je kan een whitelist halen voor:

- 1 maand

- 3 maanden

- 6 maanden

- 1 jaar
Wil jij graag een van de bovenstaande whitelists kopen? Klik dan hier!


Je kan een whitelist apart kopen voor €3,99 en/of hoger, zoals hierboven staat beschreven. Maar vanaf Gold , Rotjochie, EenGameStad, Emerald, Diamond en Obsidian, zit de Minetopia whitelist, samen met vele andere voordelen zoals een Open-Kingdom whitelist inbegrepen! Het is dus aangeraden een van die ranks te halen. De ranks kun jij hier halen.


Naast een Minetopia whitelist kan je ook nog andere dingen halen voor Minetopia:


Minetopia chat package: Bij een Minetopia chat package kan jij unieke chat kleuren kopen waarmee jij kunt praten in Minetopia. Hierdoor wordt jouw chat beter gezien, of misschien past de kleur wel heel goed bij jouw stad en/of kleren? Klik hier om een chat package te kopen!

Fitheid reset: Als jij vast zit met jouw fitheid kan jij proberen om helemaal opnieuw te beginnen. Let op: Deze is helemaal GRATIS! Je kan hem maximaal 1 keer per maand inzetten!


Kingdom: Kingdom heet officieel Open-Kingdom. Voor deze server hoef je maar 1 keer een whitelist te kopen om er voor altijd op te kunnen! Een whitelist kost dus eenmalig €4,99! Echter kan je ook een speciale whitelist halen waarbij jouw Influence maximaal 2000 gelijk is i.p.v. 1000. Dit is de "Open-Kingdom Special Whitelist" (€9,99)  Daarnaast zijn nog een aantal andere leuke extra's te behalen:


- Family Package (€15,99) - Hiermee kan jij voor jouzelf en tot maximaal 10 mensen een TAG van 3 letters voor jouw naam zetten om zo jouw "clan" aan te geven!

- Family uitbreiding (€7,49) - Hiermee kan jij jouw family tot maximaal 40 mensen uitbreiden.

- Enderchest uitbreiding (Vanaf €2,49) - Hiermee kan jij jouw enderchest uitbreiden zodat jij meer plek hebt om jouw dure spullen veilig te stoppen.

- Witte chatkleur (€19,99) - Als jij wat duidelijker wilt zijn in de chat en wat meer wilt opvallen kan je de witte chatkleur gebruiken. De witte chatkleur is permanent.

- Influence Upgrade (2000 OF 3000) (Vanaf €7,49) - Als jij wat meer wilt wilt kunnen breken bij een aanval kan je jouw maximum influence van 100 upgraden naar 2000 of zelfs 3000! Erg handig!

- Influence Refill (1000 OF 2000 OF 3000) (Vanaf €4,99) - Als jij geen tijd hebt om jouw influence te krijgen door online time kan jij maximaal 1 keer per 24 uur jouzelf een boost geven!

- Speciale Arrows - Deze geven op kingdom leuke effecten en zijn er vooral om boogschieten cosmetisch leuker te maken.


Je kan een whitelist apart kopen voor €3,99 en/of hoger, zoals hierboven staat beschreven. Maar vanaf Gold , Rotjochie, EenGameStad, Emerald, Diamond en Obsidian, zit de Kingdom whitelist, samen met vele andere voordelen zoals een Minetopia whitelist inbegrepen! Het is dus aangeraden een van die ranks te halen. De ranks kun jij hier halen.


EenGameStad: Ook Marnick heeft een leuke gamemode die je niet alleen kan spelen, maar ook elkaar helpen of juist enorm trollen! Voor de Tunnel is te halen:

- Boosters (Vanaf €2,00) - Hiermee help jij jouzelf een handje op de Tunnel!


Donatie: Ben jij een grote fan van DDG en/of de DDG server? En wil jij je steentje bijdragen aan het voortbestaan? Dan kan jij hier een bedrag doneren. Jij mag helemaal zelf weten hoeveel dat is! Alles wordt gewaardeerd! Wil jij graag jouw steentje bijdragen? Klik dan hier!


Hoe werkt een aankoop?


Als eerste moet jij natuurlijk naar de site gaan, mocht je dit nog niet gedaan hebben. Vervolgens klik jij op het pakket die jij graag wilt. Hierna moet jij jouw minecraft naam invoeren. Let op: Jouw minecraftnaam moet caps-correct zijn (dus met alle hoofdletters).Als allereerst moet jij kiezen of jij jouw pakket automatisch wilt laten doorlopen, of eenmalig betalen. (Let op: automatisch doorlopen is alleen mogelijk met PayPal) Mocht jij een eenmalige betaling willen doen kies dan "toevoegen aan winkelmandje".Vervolgens kom je bij het afrekenscherm. Hier moet jij jouw informatie invullen. Let op: Lees ook de Algemene bepalingen en voorwaarden onderaan door!Alle paypal betalingen gaan via paypal, paysafe cards gaan samen met alle andere vormen via Mollie.


Voor meer informatie over betalen met Paypal, Ideal of PaysafeCard klik op de linkjes!


Let op: De betalingsmogelijkheden verschillen per land. Dus als jij een land anders dan Nederland kiest kunnen er meer/minder mogelijkheden zijn!


Let op: Als jij een abonnement wilt, kan dat alleen via PayPal! Dus als jij een normale aankoop wilt doen, en jij ziet géén Mollie staan, dan heb jij op het verkeerde knopje geklikt! (Druk op: Toevoegen aan mandje i.p.v. abonneren.

Let op: Als jij al een actieve rank hebt, en er daar een naast koop, overlappen ze elkaar, ze tellen dus NIET bij elkaar op!Help! Een rank/pakket werkt niet?


Het kan zijn dat jouw rank/pakket niet werkt door een fout. Als dit gebeurd volg dan de volgende stappen:


1. Check of jij in lobby 1 wél de rank/het pakket hebt. Vaak duurt het even voordat al onze server gesynchroniseerd zijn.

2. Mocht jouw rank er nog niet zijn, dan moet je even wachten. Vaak duurt het 5 minuten.

3. Is jouw rank er na 30 minuten nog steeds niet? Probeer nogmaals even lobby 1.

4. Mocht ook dit niet werken, wacht maximaal 24 uur. Kijk in die tijd even op onze veelgestelde vragen pagina. Als je jouw probleem niet kan vinden en het dan nog niet werkt kun je een mailtje sturen naar  server@dusdavidgames.nl. Het is altijd handig om een betalingsbewijs (die krijg je via de mail) of een bankafschrift mee te sturen. Vraag eventueel hulp aan je ouder en/of voogd.

5. Wacht geduldig op antwoord. Meestal zal dit binnen 48 uur zijn.

6. Als het goed is zal het probleem door onze klanten service worden opgelost. Mochten er nog verdere vragen/problemen van onze kant zijn, dan zal onze klanten service u instructies doorsturen via de mail.


Mocht je moeite hebben met wat hier boven staat? Vraag even hulp van een stafflid op onze Teamspeak (ts.dusdavidgames.nl) of via de lobby. Dit kan ook via een privé bericht op dit forum.


Ik heb een foute aankoop gedaan / Ik ben niet tevreden!


Het kan zijn dat je een foutje hebt gemaakt of dat je niet tevreden bent met jouw rang/pakket. In dit geval kun jij je wenden tot onze klantenservice (server@dusdavidgames.nl). Gelieve niet op eigen houtje het geld terug te eisen via bijvoorbeeld Paypal, maar dit in overleg te doen om alles soepel en zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Bij een chargeback zonder overleg zal het minecraft account permanent worden verbannen van onze server.


Voor vragen over ranks en/of betalingen kun je contact opnemen met server@dusdavidgames.nl of in-game aan een van onze medewerkers!