Algemene regels


Algemene regels
De onderstaande regels gelden over de hele server, hierop aanvullend zal elke gamemode apart worden behandeld voor de specifieke regels. Het is niet mogelijk om rechten te verlenen aan dit bestand.

- Het herhaaldelijk berichten sturen, ook bekend als spammen, van hetzelfde bericht is niet toegestaan. Dit geldt ook voor commando's die je kan uitvoeren zoals teleports.
Het gebruik maken van een aanstootgevende* of op een andere manier ongepaste skin is niet toegestaan.
- Liegen tegen staffleden in functie is niet toegestaan. Dit houdt in dat als een stafflid jou iets vraagt op een platform dat eigendom is van DDG of door DDG ondersteunt wordt (Waaronder, maar niet gelimiteerd tot: De DDG Teamspeak(s), het DDG Forum. de DDG Server en alle sub-servers, de klantenservice email en de twitter helpdesks) dat je ten alle tijden eerlijk moet zijn.
Schelden, zowel met als zonder ziektes, is ten strengste verboden. Wij willen een positieve sfeer hebben op de server.
Het vertonen van ongepast* gedrag in zowel chat als andere ingame features zal worden bestraft. Denk aan seksueel getinte gesprekken, ongepaste tekens of andere aanstootgevende teksten. Ook is het niet de bedoeling om op wat voor manier dan ook iemands geloofsovertuiging belachelijk te maken. Iedereen mag zijn/haar eigen geloof hebben en een eventuele discussie hierover kan beter buiten de server plaatsvinden.
- Pesten/bedreigen/intimideren van medespelers en/of staffleden wordt niet getolereerd.

Misbruik maken van alternatieve accounts is niet toegestaan. Dit verschilt per gamemode wat wel/niet mag. Vraag bij twijfel een stafflid of lees hieronder bij de afwijkende regels per gamemode.
Het maken van reclame**, op welke manier en voor welke platformen of diensten dan ook, is niet toegestaan.
- Gebruik maken van hacks en niet toegestane mods*** is ten strengste verboden. Dit is inclusief maar niet gelimiteerd tot: Hacked Clients, autoclickers, macro's of andere externe programma's. Ook is het niet toegestaan om spullen op jouw muis of toetsenbord te leggen om op die manier aan extra stats, punten of andere voordelen te komen.
Minechat (Online chat programma), of vergelijkbare programma's, is niet toegestaan.
- Gebruik maken van een zwakheid/fout ook wel bekend als een "bug" in ons systeem is ten strengste verboden. Bugs dienen altijd gemeld te worden op het forum.

Het is alleen toegestaan in-game items of ranks aan te schaffen via shop.dusdavidgames.nl, onze officiële online shop. Iedere andere vorm van aankopen met echt geld is niet toegestaan en kan leiden tot een ban. Items die via illegale weg zijn aangeschaft zullen nooit ondersteuning of support vanuit de server krijgen en als je een ban krijgt daarvoor zal je dus geen items/geld terug krijgen.

- Geef nooit jouw account informatie weg! Ook niet aan staffleden, een DDG Stafflid zal nooit om jouw account informatie vragen, ook niet via de mail.

- Mocht jij om wat voor reden dan ook verbannen zijn van de server dan kan jij een unban aanvragen via ons forum. Unbans zijn niet te koop ofwel in onze shop ofwel bij staffleden. Mocht jij toch zo een aanbod krijgen ben je verplicht dit te melden bij een Admin.

- Aanvullend op de bovenstaande regel is het niet toegestaan om misbruik te maken van een stafflid dat zich niet aan de regels houdt. Bij twijfel altijd contact opnemen met een Admin! Dit kan via het forum of via teamspeak!

- DDG Lead mag ten alle tijden, ook afwijkend van de algemene regelgeving, spelers (permanent) van de server verwijderen indien de speler volgens Lead een negatieve invloed heeft op de DDG Server.

* Onder ongepast of aanstootgevend gedrag wordt verstaan alle handelingen welke door een ander persoon als ongepast kan worden opgevat. omvattend maar niet gelimiteerd tot schelden met ziektes, gebruik maken van naaktskins etc.
** Het plaatsen van DDG related linkjes zoals kanalen van de Owner en Co-Owners bij live-streams of andere server related IP-adressen zoals die van de (kingdom)teamspeaks is wel toegestaan.


Toegestane mods:

De volgende mods zijn toegestaan op ELK onderdeel van de DDG server:
- bspkrsCore (+ ArmorStatusHUD, DirectionHUD & StatusEffectHUD)
- OldAnimationsMOD
- Better Sprinting Mod
- Schematica (ZONDER autobuilder)
- Keystrokes MOD
- CPS MOD
- Optifine
- Shaders
- Mo’bends

- Minimap

- HorseStats (1.11)Minetopia:

- Elytra glitchen is niet toegestaan.

- AFK jumpen/cheaten is niet toegestaan.

- PVP-Loggen is niet toegestaan.Malino:

Spawnkillen/fresh-spawns killen is NIET toegestaan.

Niet uitloggen in dungeons.Battle Royale

- Minimap is niet toegestaan.

- Teamen is niet toegestaan.Open-Kingdom

Het is verplicht te luisteren naar je Koning/Hertog. Dit geldt op zowel de kingdom teamspeak(s), DDG teamspeak en de in-game chat. Buiten de eerder genoemde voorbeelden geldt dit niet.

Het misbruiken van alt accounts is verboden.  Dit is inclusief, maar niet gelimiteerd tot: Alt-accounts gebruiken om informatie te vergaren bij andere/vijandige kingdoms, een ander/vijandig kingdom vernietigen of op andere manieren de sfeer verpesten. Overtredingen op gebied van alt accounts kan leidt tot een ban op alle betrokken accounts en bij een zware overtreding een algemene IP-Ban.

Het is verboden spullen over te zetten naar accounts in andere Kingdoms. Spullen die verzameld zijn binnen een Kingdom dienen hier te blijven. Het is niet toegestaan ze zomaar naar je andere account te zetten, ook niet via omwegen of Roleplay.

Grieven is niet toegestaan. (Ook niet van andere Kingdoms*) Onder grieven verstaan wij: Kapot maken of stelen van iemands bezittingen zonder toestemming, het maken van smalle torens of gaten, het claimen van iemand zijn huis of bezittingen. *In andere kingdoms wordt er niet onnodig gegriefd, je gaat niet op reis naar andere KD’s om onbeschermde dorpen kapot te maken.
AFK-Machines zijn niet toegestaan. Onder AFK-machines verstaan wij: Constructies die ervoor zorgen dat je na 5 minuten niks doen niet van de server afgegooid wordt.

Traps (Valstrikken) in influence zones zijn niet toegestaan. Onder traps verstaan wij: Plekken op de map waar vijanden onvoorspelbaar in vast kunnen komen te zitten. Er is geen of een moeilijke uitweg, de uitweg mag geen influence kosten.

Het bouwen van grote constructies buiten jouw influence zone is niet toegestaan. Je hebt niets voor niets een gebied voor jouw Kingdom. Dit betekent niet dat jij een dorp/stad/andere grote gebouwen gaat bouwen buiten jouw Kingdom gebied. Als je kingdom vol is gebouwd kan de koning van je kingdom de PL’s vragen om uitbreiding van hun land. 

Grachten/gaten mogen niet breder zijn dan 20 blocks.

Grachten/gaten mogen niet dieper zijn dan 30 blocks.

Tnt gebruiken op neutraal gebied is niet toegestaan.

Het gebruiken van TnT-Minecarts is niet toegestaan.

AFK-Fishfarms (met redstone bijvoorbeeld) zijn niet toegestaan.

Het vermoorden van spelers uit eigen Kingdom is niet toegestaan. 

Scammen van andere spelers is niet toegestaan.

- Aanvallen op een ander Kingdom mag alleen met toestemming van een hertog of koning.

Border campen (Bij de grens wachten op de vijand) bij een Kingdom is niet toegestaan. Indien je iemand op neutraal aan het volgen bent, mag jij hem niet zonder toestemming achtervolgen op claimed gebied. Indien wel toestemming, geld dit als een aanval. Dit moet altijd aangevraagd worden bij een hertog/koning.

Trade-killen mag, maar met toestemming van de Koning of hertog. Al doe je dit regelmatig, dan kan je kingdom een probleem krijgen bij het handels dorp en kan de toegang van de volgende veiling worden ontnomen.

PvP-Loggen is niet toegestaan. Hieronder verstaan wij: Uitloggen op het moment dat je dood had kunnen gaan aan een ander Kingdom. Wanneer een Kingdom je gespot heeft is het de bedoeling dat je niet meer uitlogt totdat ze je weer kwijt zijn.

Gebruik van de global shout en radius shout moeten roleplay zijn. Bij het gebruiken van het shout channels, is het de bedoeling dat je roleplay gebruikt. Kingdom 2 speelt zich af in de middeleeuwen, en termen die ze toen nog niet kenden dien je niet te gebruiken. Ook is het niet de bedoeling dat je gaat reageren op mensen en gesprekken die niet bij je in de buurt zijn, want daar had jij normaliter niet vanaf geweten.

Deathtraps zijn niet toegestaan.

- IJsbuilden is verboden.

- Inbouwen van spelers in influence gebieden is niet toegestaan.

- Het maken van ijstunnels is verboden.
Creative plots

- Bouwen van ongepaste bouwwerken is niet toegestaan. Voorbeelden hiervan zijn hakenkruizen, stripclubs, geslachtsdelen en andere dingen die door andere mensen opgevat kunnen worden als ongepast.

- Grote redstone "lag-machines" bouwen is niet toegestaan. Dit zorgt er voor dat onze servers langzamer gaan en dat de speelervaring minder wordt. Dit willen wij voorkomen.

Het gebruik maken van cheated items (bijvoorbeeld lvl 127 enchants) is niet toegestaan. Deze items kan je via verboden mods inspawnen of kopiëren van anderen. Dit is niet de bedoeling.

Het inspawnen, of in bezit hebben, van ongepaste heads is niet toegestaan. Voorbeeld hiervan is (net als bij ongepaste skins) een Hitler hoofd, geslachtsdelen of andere aanstootgevende dingen.

Het spammen van het TPA command is niet toegestaan. Dit houdt in dat jij vaak achter elkaar /tpa {naam} gebruikt waardoor iemands chat helemaal vol staat met jouw TPA aanvragen.
Skyblock/Acid Island

AFK minen/farmen is niet toegestaan.

Het gebruik maken van deathtraps, of op andere manier medespelers killen is niet toegestaan.

Het afk staan in de buurt van een irongolem farm, of vergelijkbaar, is niet toegestaan.

Het scammen, of op andere manier oplichten, van je medespelers tijdens een trade is niet toegestaan.

Het maken of gebruik van van duplicators is niet toegestaan.

TPA spammen is niet toegestaan.

Griefen van andere spelers is niet toegestaan.

PVP-Loggen is niet toegestaan.

Spelers de PVP arena induwen is niet toegestaan!

Teamen (in het PVP gedeelte) is niet toegestaan!
Survival
Griefen is niet toegestaan.
AFK cheaten, op welke manier dan ook, is niet toegestaan.
Het killen van spelers buiten de pvpzone is niet toegestaan.
Het spammen van het TPA command is niet toegestaan.
Automatische farms zijn toegestaan, maar mogen maar een maximum van 50x50x50 blocks blocks zijn. Echter zijn burn-out farms niet toegestaan.

Spelers oplichten is niet toegestaan.

Chunkloaders zijn niet toegestaan.

Overclaimen is niet toegestaan.
Castle Defend
Crossteamen is ten strengste verboden. Dit houdt in dat jij samenwerkt met iemand in het andere team om zo jouzelf, de andere spelers of een specifiek team te boosten.
Het vertonen van toxic gedrag wordt niet gewaardeerd en is hiermee verboden.
Hardcore Factions

Ongepaste faction namen zijn niet toegestaan.

"Kick 'n Kill" is niet toegestaan. (Iemand uit jouw faction kicken en gelijk killen).

"Insiden" is niet toegestaan. (Spullen stelen of een faction expres raidable maken)

"Betrayen" is niet toegestaan (Een bevriende faction aanvallen kort na verbreken alliantie).

Misbruik maken van de PVP timer is niet toegestaan.

Blockglitchen op wat voor manier dan ook is niet toegestaan.

DTR boosten d.m.v. alt-accounts is niet toegestaan.

"DTR evaden" is niet toegestaan.

Het suffocaten van andere spelers is niet toegestaan.

Samenwerken met een non-ally is niet toegestaan.

Het stelen/misbruiken van aangekochte producten van onze online shop is niet toegestaan.

Het is niet toegestaan om gebied rondom een faction tot in dusverre te vernietigen dat het niet meer speelbaar is.

AFK machines zijn niet toegestaan.

"Freezen" is niet toegestaan (Minecraft laten vastlopen zodat je niet valt)

Gebruik maken van wapens met verboden enchants is niet toegestaan.

Pearlglitchen is niet toegestaan (Met een enderpearl ergens komen waar je niet hoort te komen)

Het ontwijken van een deathban is niet toegestaan.
Kitpvp
Teamen is op kitpvp niet toegestaan.
Spawnkillen is verboden.
PVPloggen is niet toegestaan.
Boosten en/of elkaar kills geven is niet toegestaan.
Teamspeak
Soundboard/voice morph is niet toegestaan.
Musicbots zijn alleen toegestaan in de daarvoor bestemde kanalen.
Schelden is niet toegestaan.
Beledigen van staf, of medespelers, is niet toegestaan.
Het voordoen als staf is niet toegestaan.
Het bedreigen van staf of medespelers is niet toegestaan.
Het gebruikmaken van een VPN is niet toegestaan
MineNation

Pvploggen is niet toegestaan;
Het opzettelijk laten zweven van bomen is niet toegestaan, bij structurele overtreding zal de teamleider hierop worden aangesproken;
Gebruik maken van alts en/of delen van accounts is niet toegestaan*;
Het is niet toegestaan om vanishmods direct aan te spreken , met uitzondering voor het melden van bugs;
Het is niet de bedoeling om commentaar te leveren op (vanish)mods;
Het continue vragen stellen aan (vanish)mods is niet de bedoeling.

*Je mag op Minenation geen gebruik maken van meerdere accounts, het is ook niet toegestaan om in te loggen op het account van andere. Familieleden met hetzelfde Ip kunnen gewoon beide spelen, zolang ze maar niet de accounts delen/alts gebruiken. zie dit topic voor een 
voorbeeld
Forum:

Dubbelposten is niet toegestaan.

Vervelend gedrag tegen staffleden of spelers is niet toegestaan.

Spammen is niet toegestaan.

Het is niet toegestaan om op een nieuw account terug te komen als je verbannen bent op een ander account.

Het is niet toegestaan om niet-beargumenteerde haat topics te maken. Kritiek mag, haat is niet gewenst.