Welkom bij deze uitleg over Minetopia! In deze guide staat algemene uitleg over Minetopia, informatie over bggs, handige tips, handige linkjes en noem maar op. Mocht je nog vragen hebben na deze guide gelezen te hebben, gelieve contact op te nemen met een stafflid.

Trailer van Minetopia:

Toegang Minetopia

Minetopia is een public server, dit houdt niet in dat iedereen zomaar kan joinen. Je kan Minetopia joinen door een whitelist te kopen in de shop. Een normale whitelist geldt voor één maand (je moet dus elke maand nieuwe whitelist kopen). Echter is het ook mogelijk om voor een langere tijd een whitelist te kopen en dus ook korting te krijgen. Koop hier jouw whitelist!

Je kan een whitelist apart kopen voor €3,99. Maar vanaf Gold (€7,49), Emerald (€14,99), Diamond (€24,99), Obsidian (€39,99) zit de Minetopia whitelist, samen met vele andere voordelen, inbegrepen!

Ik kan niet in Minetopia!

Dit kan meerdere oorzaken hebben:

1. Je hebt geen whitelist/rank gekocht. Dit kan op shop.dusdavidgames.nl

2. De Minetopia server zit vol.

3. Je betaling is nog niet verwerkt. (Duurt maximaal 24 uur)

4. Er is iets fout gegaan met de betaling.

Heb jij whitelist gekocht? En duurt het langer dan 24 uur voordat je er eindelijk op kan? Dan kan jij een mailtje sturen naar server@dusdavidgames.nl. Hierbij moet jij je minecraftnaam, het probleem, en een kopie van jouw betalingsbewijs sturen. Een betalingsbewijs heb je gekregen in de mail na jouw aankoop. Dus check je inbox van de mail die je gebruikt hebt bij de aankoop. hij kan ook bij spam staan. Een bankafschrift is ook voldoende.

Lukt dit allemaal niet? Stuur dan alsnog een mailtje naar server@dusdavidgames.nl met jouw vragen. Daar zul je zo spoedig mogelijk geholpen worden!

Resource Pack(s)

In Minetopia werken wij met een custom resource pack, dit houd in dat sommige blokken er anders uit zien om de speel ervaring beter te maken. We hebben twee versies van de Minetopia texture pack. Voor de texturepack met faithfull erin verwerkt klik hier. Voor de versie zonder faihtfull klik hier. Normaal wordt dit in-game automatisch gedaan, maar mocht je problemen hebben, dat de resource pack in-game niet werkt, moet je hem zelf aanzetten. Let op! Als je nog een ander resource pack gebruikt, zorg dat de Minetopia resource pack bovenaan staat! [Voorbeeld]

Commando's

In Minetopia hebben wij speciale commando's voor verschillende acties en informatie. Hieronder een kleine samenvatting met hoe alle commando's werken en wat ze doen:

/addmember {naam} - Mocht jij een plot bezitten, dan kan je een andere speler rechten geven om op jouw plot dingen te openen/bewerken

/removemember {naam} - Hiermee kan jij iemand de rechten om dingen te openen/bewerken op jouw plot weer afnemen

/wissel - Hiermee kan jij oud geld (Zoals Diamondbloks, Goldbloks, Enz.) omwisselen naar het nieuwe geld

/wetboek - Hiermee kan jij de wetboeken zien per stad. Hierin worden alle regels en wetten die gelden per stad uitgelegd

/time - Kijk hoe lang jij al op de server zit en hoe lang het duurt voordat je je uurloon weer krijgt.

Kaarten steden

Cosmopolitan

TheCity

DeKaap

Uniq

Atlanta

Downtown

Minetopia

Sunnyville

Malibu

Live dynmaps: Klik hier