/Report commando in-game

Als jij iemand de regels in-game ziet overtreden kan jij het report command gebruiken. Het commando stuurt een melding naar de moderators van de naam, plek en overtreding van die speler. Gebruik /report <naam speler> <reden van report> om iemand te melden bij de moderators!

Als het iets ingewikkelder is dan alleen melden en je eventueel bewijs hebt kan je iemand ook reporten op het forum. Check daarvoor de guide hieronder:

Bewijs verzamelen

Stap 1: In het geval van chatmisbruik (schelden, bedreigen, etc.), druk dan gelijk op F2. Dit zal een screenshot maken.

Stap 2: Om deze screenshot terug te vinden moet je op zoek gaan naar %appdata%. Bij windows 10 moet je zoeken naar het vergrootglas linksonder in je scherm. Druk daar op en zoek naar "Uitvoeren".

Open vervolgens "Uitvoeren" en typ in: %Appdata%

[​IMG]

Mocht jij een oudere versie van windows hebben:
Windows 7: Druk linksonder op de windows startknop en zoek in de zoekbalk naar "Uitvoeren".
Windows 8: Ga met je muis van boven naar onder aan de rechterkant van jouw scherm, als het goed is komt er dan een schermpje waar je een zoekbalk hebt. Daar kan je dan "uitvoeren" invullen.

Verder zijn alle stappen hetzelfde.

Stap 3: Zoek het mapje .minecraft op, en zoek binnen het .minecraft mapje naar "screenshots". Vervolgens zoek je de correcte screenshot.

Rapporteren op het forum

Als je genoeg bewijs hebt hebt verzameld kun je de speler rapporteren op het forum.

Stap 1: Ga naar formulieren.

Stap 2: Selecteer "Rapporteer een speler'

Stap 3: Vul alle informatie in:

Let op: het linkje moet een gyazo zijn (of een vergelijkbaar screenshot programma). Hoe je gyazo werkt en hoe je het kan installeren kan je hier vinden. Vervolgens klik je op "verstuur". Jouw aanvraag wordt zo snel mogelijk behandeld!